Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlerin sitelerinizde aynı kullanıcı adı veya epostaların önüne geçmek için bir kısa kod yazacağız.
$sorgu=mysql_query("SELECT * FROM uyeler WHERE kullanici_adi='$kullanici_adi' OR eposta='$eposta'");
$sayi=mysql_num_rows($sorgu);
if($sayi!=0)
{
echo "Bu kullanıcı adı veya eposta ile daha önceden kayıt yapılmıştır. Lütfen farklı bir ad yazınız.";
}
else
{
/*Gerekli kodlar
Kayıt vs.
*/
}
Gördüğünüz gibi kısa bir php ve mysql sorgusu koduyla işimizi hallettik.
Bunu farklı bir yol olarak Mysql de TABLO’muzu oluştururken kullanici_adi ve eposta alanlarını UNIQE olarak işaretlersek de önüne geçmiş oluruz. Fakat kullanıcı aynı isimle kayıt olmuşsa hiçbir hata vermeyecektir. O yüzden kod kullanmak genellikle en sağlıklısı olucaktır.
Herkese Başarılar…
Hasan Huseyin İŞLER
Lise yıllarında programlama ile tanışan ve Q-Basic, Pascal, C başlangıç seviyesinde öğrenenir. Üniversite de TEF-BSÖ okurken diğer dillerin yanı sıra PHP'de kendini geliştirmeye devam ederek bunların yanında CSS, JS ve Wordpress sistemiyle ilgilenir. www.phpsorunu.com'un da yöneticisi ve yazarlarındandır.